PLENTZIAKO NAZIOARTEKO METRAJE LABURREKO FILMEN LEHIAKETA
SUNDAY, OCTOBER 9, 1977
Plentzia 48620


extra extra
VOL. VIII - 2019 EDITION

Hitzaldiak 2014

Aurreko Edizioak | 10.3.2015

confe-toni

TONI GARZÓN ABAD

lavueltaylatuercablogspot.com

Ekonomia eta Enpresa zientzietan lizentziatua EHU-n. Produkzio eta Zuzendaritza Zinematografikoa titulatua Madrileko Talller de Artes Imaginarias-en. Filosofia ikasten ari da UNED-en.

VINCI PC produktorako bazkidea da eta bertan produzitu, zuzendu eta idatzi ditu laburmetrai asko ( aipagarrienak Teófilo Muriel: biografía, Mikeldi de Oro eta Gran Premio del Cine Vasco en el Festival de Cortometrajes y Documentales de Bilbao) bideo didaktikoak, publizitate spotak eta Lo mejor de cada casa (Una semana en el parque) luzemetraia, zeinen gidoi originala Ediciones Beta III Mileniok argitaratu duen oraintsu.

Egin dituen lanen artean aipatzekoak dira Pausokan gidoilari moduan egindakoak (Entre dos fuegos, 22 kapituloko seriea ETB-2n) Cientouno comunicación agentzian sormen zuzendaria eta Radio Euskadin zine kritikoa. Kinema Escuela de Cine-n eta Bilboko Zinemaldi Fantastikoan gidoi kurtsoak eman ditu, eta Vitoria-Gasteizeko udaletxean zuzendaritza laguntzaile kurtsoak ere.

Ediciones Maiarekin Divino tesoro. Casi un ensayo contra la juventud argitaratu eta gero lan honi buruzko hitzaldiak eman ditu. Gaur egun lan ezberdinak ditu esku artean:

Las lágrimas de Roger. La Filosofía como apuesta jolasari buruzko saiakera, Caro Alfredo (El camino de la perfección) Alfredo Kraus kanariar tenorraren bizitza eta lanari buruzko dokumentala eta El guardián del tesoro luzemetraia.

confe-tucker

Tucker Dávila Wood

Tucker Dávila Wood-ek (1976) bere Mankuso ekoizpen-etxearen bitartez ekoiztu eta zuzendu ditu bere lan guztiak, “Los cuatro McNifikos” (2011), “Bodegón”(2011) eta “Los Perfeccionistas” (2013) laburmetraiak barne. Azken hauek saritutak eta hainbat telebistatan igorritak izan dira (CANAL +, RTVE, ETB eta HBO). Bere lan berriak documental bat eta metraje luzeko film bat izando dira. Azkenengo hau Michael Dukes- ekin batera idatzita.

Breve Filmografía:

  • Places n’ Spaces (1997, 16MM)
  • Loops (2000, 35mm)
  • Con Ustedes, Santiago Oriol: ep. 1 (2001, Digital;16mm)
  • Pedro tiene 2 Perros (2005, HD)
  • Basajaun (2008, HD)
  • Los 4 McNifikos (2010, HD)
  • Bodegón (Still Life) (2010, HD)
  • Los Perfeccionistas (2013, RED)
  • In Hell: a musical mishmash (2013, RED, cortometraje musical)
  • Mojito Diaries (2014, RED, documental en post-producción)
  • Bounce-Out (largometraje en pre-producción)



  • Elkarbanatu:
  • FB
  • TW